Canicula revine în Oltenia. Meteorologii se pregătesc să emită noi avertizări

23

Un nou val de caniculă loveşte România. Urmează un nou val de aer tropical care se va abate peste mare parte din țară, inclusiv Oltenia. Temperaturile insuportabile revin de mâine și vor fi prezente până la finele săptămânii.

Meteorologii anunță că vremea va continua, în perioada următoare, să se încălzească în toată ţara. Vor fi ploi slabe în est, iar dupã-amiaza şi seara şi la munte şi posibil în sud.

De joi revine canicula. Meteorologii anunţă vreme cãlduroasã în majoritatea zonelor, local canicularã şi cu disconfort termic în creştere în sud-vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade. Şi în Bucureşti, vremea se va menţine cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 32…33 de grade.

Vineri, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã în regiunile sud-vestice, iar disconfortul termic va fi ridicat în vestul şi în sudul teritoriului, cu precãdere la câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade (cu valori de 26…29 de grade pe litoral şi în Deltã).

Sâmbătă, temperaturile vor continua să crească în aproape toatã ţara. În regiunile vestice şi sud-vestice va fi caniculã, iar disconfortul termic va fi ridicat în special în sudul şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi de la 26…28 de grade pe litoral şi în deltã pânã în jurul a 37 de grade în Banat.