INCREDIBIL O caracaleancă a fost condamnată pentru bigamie

629

Magistrații Judecătoriei Caracal au dat de curând o sentință de condamnare a unei femei din municipiu pentru săvârșirea unei fapte penale extrem de rar săvârșite de români: bigamie. Nu vorbim aici de cazurile în care un bărbat sau o femeie trăiește oficial cu doi parteneri, fără ca relațiile să fie legalizate, ci de acei români care își legalizează relațiile cu mai mulți parteneri. În România, bigamia este considerată  infracțiune.

În urmă cu mai bine de un an, angajații de la Registrul Naţional pentru Evidența Persoanelor au primit de șa SPCLEP Caracal un certificat de căsătorie înregistrat la primăria din municipiu în 2019. Nu mică le=a fost mirarea când, la verificări, au constat că mireasa nu era o femeie liberă. potrivit datelor oficiale, ea se căsătorise în urmă cu 14 ani care nu figura decedat dar de care nici nu divorțase. Astfel, polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au demarat cercetările și au trimis-o pe femeie în judecată pentru bigamie și fals în declarații. Ea a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și să presteze 60 de zile în folosul comunității în cadrul administrației locale sau a Liceului Teoretic Mihai Viteazul.

Potrivit autorităților, nu este singurul caz de bigamie din țară în care s-a ajuns la condamnare. Nu mai puțin de patru persoane, trei femei și un bărbat au uitat că sunt căsătoriți și au fost condamnați pentru bigamie. Ultima condamnare definitivă pentru bigamie a fost a unui bărbat din Năvodari. Până a fost descoperit de autorități, omul se însurase de trei ori fără a divorța de vreuna dintre consoartele alese sau ca acestea să decedeze..