Ziua legumicultorului pleșoian, serbată cu spectacole și inaugurarea Căminului Cultural Pleșoiu

313

Cunoscută în toată țara pentru bazinul legumicol, comuna Pleșoiu va serba cu voie bună o nouă ediție a Zilei legumicultorului pleșoian. La sărbătoarea localității sunt invitați toți locuitorii zonelor învecinate, administrația locală anunțând și inaugurarea căminului cultural.

Primăria Pleșoiu va organiza duminică, 7august, „Ziua legumicultorului pleșoian”, manifestare ajunsă la ediția cu numărul șase. Pe stadionul comunal se va da startul distracției la ora 17.00, spre încântarea celor care aprovizionează prin truda lor în sere români din toate colțurile țării, pe scenă urcând artiști îndrăgiți de folclor.

În semn de respect pentru locuitorii cu căsnicii trainice, ce au rezistat 50 de ani, administrația locală îi va premia pe cei ce constituie un exemplu pentru comunitate cu câte 1000 de lei. Totodată, ediția din acest an a sărbătorii comunei este un bun prilej pentru inaugurarea noului cămin cultural.

Voia bună va fi asigurată de artiști îndrăgiți: Dorina Mete, Olguța Berbec și Remus Novac, Mariana Ionescu Căpitănescu, Costel David și Ronna Riva, pe scenă urcând și micii artiști locali din cadrul Ansamblului Mugurașii Oltului.

Ziua legumicultorului pleșoian se va încheia târziu în noapte, cu un foc de artificii.