Sărbătoarea Lubeniței la Văleni cu concursul tradițional și invitat special Valentin Sanfira

289

De când se știu, localnicii din Văleni se adună pe 6 august la Târgul de Lubenițe, unul dintre cele două bâlciuri mari ale localității. Anul acesta el va fi organizat sub forma Sărbătoarea Lubeniței și va păstra tradiționalul concurs al celui mai mic și celui mai mare pepene roșu copt.

Târgul de Lubenițe de la Văleni adună toată comunitatea din zonă în fiecare an pe 6 august, fiind un bun prilej de distracție și voie bună, dar și unul competițional între legumicultori. De numărat edițiile a început administrația locală în urmă cu circa două decenii, când manifestarea a început să fie organizată ca o sărbătoare, pe lângă bere, mititei, tiribombe, tarabe cu dulciuri și obiecte specifice bâlciurilor fiind organizate și spectacole de folclor.

Târgul de Lubenițe va începe la ora 18.00, când pe scenă vor urca juniori de la Ansamblul Mugurașii Iminogului, care-i vor încânta pe localnici cu frumusețea portului popular, dansului și cântecului oltenesc pe care le duc mai departe. Vor urma tinerii din ansamblul comunei, o mândrie pentru părinți și comunitate, primarul Ion Șofaru reușind cu câțiva ani în urmă să înființeze sub îndrumarea instructorului-coregraf  Marian Stănescu un ansamblu de jocuri şi dansuri populare.

De la sărbătoare nu vor lipsi tocmai vedetele, mult-așteptatul concurs de desemnare a celei mai mari și celei mai mici  lubenițe coapte fiind organizat la ora 19.00.

Invitatul special, Valentin Sanfira, îi va încânta pe cei prezenți cu cântecele sale începând cu ora 21.45.