VIDEO/ S-a DESCHIS circulația pe Centura Slatinei. Primele imagini din traficul pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești!

301

În această dimineață, la ora 9.40, s-a deschis circulația pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești reprezentând varianta de ocolire a municipiului Slatina și noul pod de peste râul Olt. Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie reprezentând centura orașului Balș.

Începând cu această dimineață, se circulă pe Centura Slatina, parte a DE Craiova- Pitești. Primele imagini cu traficul de pe lotul 2 al tronsonului 2 de drum expres ce traversează județul Olt au fost postate pe pagina de socializare de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
VIDEO:
,,Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș! Prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia.
Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.,, anunță ministrul.
Potrivit ministrului Grindeanu, circulația pe Tronsonul 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor, iar pe Tronsonul 4 se va putea circula în anul 2024.
,,Și Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine.
Pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate. În acest ritm circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024.
Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul.
Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).,, explică Grindeanu.