Hercules: Peste o sută de copii din Olt inițiați gratuit în fotbal, handbal și volei/ FOTO

56

În perioada 25 iulie – 19 august, Ministerul Sportului desfășoară în premieră Proiectul ”HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. În Olt, cursurile se derulează la fotbal, handbal și volei. Seria I este în plin curs și se așteaptă înscrieri pentru următoarea serie.

 48 de discipline, 360 de programe sportive și peste 160 de antrenori dedicați, cu experiență și pasiune, îi invită pe copii din toată țara pe perioada vacanței de vară să descopere cât de frumos este sportul.

,,Peste 3000 mii de copii din toată țara sunt deja înscriși în programul Hercules. Noi discipline și programe sportive se adaugă zi de zi, iar înscrierile sunt deschise în continuare, pentru că această primă ediție a programului durează până pe 19 august. Patru serii de câte o săptămână sunt ocazia ideală de a descoperi patru sporturi diferite,, anunță Ministerul Sportului.

Și în județul Olt s-a dat startul la începutul acestei săptămâni proiectului Hercules.,, La cursurile gratuite de inițiere în cele trei ramuri sportive și anume fotbal, handbal și volei organizate prin Direcția Judeteană de Sport Olt s-au înscris un număr de peste 100 de copii.,, anunță DJTS Olt, care publică imagini din zilele de curs pe pagina de socializare.

Prima serie se derulează în perioada 25- 31 iulie, pe trei discipline sportive: fotbal – Baza Sportivă Metalurgistul Slatina, handbal Liceul Tehnic Metalurgic Slatina, voleiSala de Sport a Liceului Tehnologic P.S. Slatina

Înscrierile se pot face și aici: Proiectul HERCULES – Ministerul Sportului

Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

În viitor, programul de inițiere a copiilor în sport va fi permanentizat pe durata tuturor vacanțelor școlare.