Dosar PENAL în urma concursului pentru directori de școli. Ministerul Educației a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina

1033

Ministerul Educației și Cercetării a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina cu privire la presupuse nereguli în desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct organizat în această primăvară în județul Olt. Sesizarea a fost făcută după ce Corpul de Control al ministerului a efectuat mai multe verificări la Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a confirmat că a deschis un dosar de cercetare penală, ca urmare a unei sesizări venite din partea Ministerului Educaţiei. Cercetările vizează presupuse nereguli în desfăşurarea concursului din această primăvară pentru ocuparea posturilor vacante de director/director adjunct.

La acest moment se fac cercetări in rem pentru abuz în serviciu, vizaţi sunt mai mulți angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, membri într-una dintre comisiile de examen.

Sesizarea Ministerului Educației și Cercetării a fost făcută după mai multe verificări făcute de Corpul de Control al instituției la Inspectoratul Școlar Județean Olt, ocazie cu care au fost constatate mai multe nereguli. Totul a pornit de la mai multe sesizări trimise din judeţ de către candidații nemulțumiți către minister.

Potrivit reprezentanților corpului de control,11 lucrări de la proba scrisă sunt falsuri ceea ce a dus la  suspiciunea de fraudare a concursului. Corpul de control al ministerului a cerut ISJ Olt să „ia măsuri privind intrarea în legalitate a candidaților care au fost identificați cu borderouri de notare neconforme”.

În luna aprilie, mai mulţi profesori, precum şi zeci de părinţi ai elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 3 Slatina au protestat în fața Inspectoratului Școlar Județean Olt şi au refuzat să accepte rezultatul concursului de director de şcoală şi au sesizat o serie de nereguli petrecute în cadrul concursului.

Au fost verificate de Corpul de Control al Ministerului Educației și Cercetării toate lucrările notate cu minim 7. Cu această ocazie s-a constatat că un candidat a primit nota 7 deși în realitate lucrarea ar fi trebuit notată cu mai puțin. Candidatul care primise decizia de director a fost ulterior destituit.