Acțiunea Truck&Bus în Olt: 524 de autovehicule transport persoane și marfă verificate, 174 de amenzi date

134

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din județul Olt au desfășurat acțiunea Truck&Bus, verificând sute de autovehicule de transport marfă și persoane. Amenzile aplicate au fost pentru viteză, centura de siguranță, respectarea perioadelor de pauză și odihnă ori defecțiuni tehnice.

O amplă acțiune de control în trafic pe raza județului Olt a avut loc în perioada 18 – 24 iulie în baza planului de acțiune „TRUCK&BUS”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.
Numărul neregulilor depistate nu a fost mic, fiind aplicate 174 de amenzi.
,,În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 524 de autovehicule, dintre care 158 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 366 de autovehicule destinate transportului de marfă. În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 174 de sancțiuni contravenționale. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și 19 pentru alte abateri la regimul rutier. Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 40 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și 5 pentru nerespectarea prevederilor legale privind înregistrarea perioadelor de conducere sau de odihnă. De asemenea, transportatorilor de mărfuri le-au mai fost aplicate 5 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor și 79 pentru alte abateri la regimul rutier.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În cele cinci cazuri privind nerespectarea prevederilor legale privind înregistrarea perioadelor de conducere sau de odihnă, polițiștii au dispus imobilizarea vehiculelor până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.