Două comune din Olt, FĂRĂ APĂ noaptea. Consumul mare a GOLIT complet bazinele de alimentare

829

Seceta și canicula au dus la creșterea consumului de apă, mai ales în mediul rural unde sătenii au recurs la folosirea apei din rețeaua publică și pentru a uda grădinile, gazonul, pentru animale ori alte întrebuințări gospodărești, golind astfel rezervoarele de alimentare. Pentru a face față consumului mare, autoritățile au decis oprirea alimentării. Deocamdată, măsura a fost impusă deja la Valea Mare și Vulturești, însă nu este exclus ca și alte comune să urmeze.

Consumul mare de apă impus de caniculă și secetă raționalizează furnizarea din rețeaua publică în comunele în care localnicii folosesc în exces apa și pentru alte destinații decât consumul casnic, potrivit contractului încheiat cu Compania de Apă Olt. Ieri, sătenii din comuna Valea Mare (Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea) au rămas patru ore fără apă, după ce unul din bazinele de alimentare s-a golit complet. Aseară, CAO a decis oprirea furnizării pe tot parcursul nopții.

,,Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile și pentru a evita întreruperea totală a alimentării cu apă, pe timpul zilei, pentru perioade mari, serviciul de alimentare cu apă este oprit, noaptea aceasta. Alimentarea cu apă va fi reluată mâine dimineață!,, a anunțat CAO.

La oprirea alimentării pe timpul nopții s-a ajuns și la Vulturești, tot din cauza consumului mare.
Pentru a se evita și pe viitor luarea acestei măsuri în comunele respective, dar și în alte localități ale județului, Compania de Apă Olt face apel la consumatori să nu mai folosească apa din rețeaua publică în agricultură.
,,Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor. Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC. Să nu uităm că județul Olt se află sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, în următoarele zile, că traversăm o perioada de secetă pedologică, adică rezerva de apă este scăzută în sol și trebuie să fim mai atenți și mai responsabili atunci când deschidem robinetul.,, este apelul CAO.