Ne sufocăm! Temperaturi tropicale și aer irespirabil

79

Meteorologii au reactualizat atenționările meteo, păstrând în zona portocalie de temperaturi extreme județul Olt. Cupola de foc va acoperi județul și azi, și mâine.

Val de căldură persistent și disconfort termic accentuat anunță pentru azi meteorologii, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade Celsius, iar cele resimțite fiind chiar de 48 de grade.

,, Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.,, anunțăm ANM.

Și mâine se anunță caniculă, gradele în termometru urcând și mai mult decât azi.

,,Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități,, mai atenționează ANM..