Premierul cere implicarea prefecților și primarilor în finalizarea recensământului. Județele cu probleme

53

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat prefecților și instituțiilor responsabile de realizarea recensământului să se sprijine reciproc în derularea activităților astfel încât recenzarea să fie finalizată până la 31 iulie.

În momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce constituie un grad satisfăcător, anunță premierul Ciucă.
,,Prin intermediul autorităților locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, va fi asigurată finalizarea acestui demers.
Sunt probleme în municipiul București, Timișoara și în Iași, ca atare, am cerut măsuri la nivelul acestor localități. În București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine.
Am discutat cu președintele Institutului Național de Statistică și, așa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza și vom beneficia de datele de care avem nevoie,, a transmis Ciucă.
DECLARAȚIA premierului: