Ciucă și Grindeanu vin în Olt să verifice stadiul lucrărilor la Centura Slatinei

232

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu sunt așteptați azi în județul Olt pentru a verifica stadiul lucrărilor la lotul Drumului Expres Craiova-Pitești ce cuprinde Centura Slatinei și noul pod peste râul Olt, ce va fi deschis circulației peste o săptămână. Demnitarii vor susține o conferință de presă la km50, în parcarea dintre Pirelli și Valea Mare.

Premierul României are programate azi trei vizite în Oltenia, ultima în județul Olt. La ora 10:30, Ciucă va vizita ICSI Râmnicu Vâlcea (Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice), la ora 14:00 va verifica alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, stadiul lucrărilor la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, tronson cu probleme- constructorul italian având un ritm lent de lucru.

Următoarea vizită a premierului va fi în județul Olt, la ora 15:00, pentru verificarea stadiului lucrărilor la tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Pe acest tronson, lotul 1 cu centura Balșului a fost deschis circulației pe 21 aprilie, iar pentru lotul 2, ce cuprinde varianta de ocolire a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt, deschiderea este prognozată a avea loc pe 28 iulie.

Ciucă și Grindeanu vor susține o conferință de presă în apropierea Slatinei, la km50 al DE lot 2 tronson2, în parcarea dintre fabrica Pirelli și comuna Valea Mare. Declarațiile premierului vor fi transmise live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului.