O nouă comună din Olt cu bloc. ANL a demarat procedurile de desemnare a constructorului

1061
foto: ANL

Mai multe localități oltene din mediul rural vor avea blocuri. ANL a prins în lista amplasamentelor 16 localități rurale încă de acum cinci ani, iar anul trecut încă una. Prima comună care va avea bloc este Vișina, unde construcția a fost demarată anul trecut, urmată de Iancu Jianu- licitația pentru desemnarea constructorului având loc vara trecută, iar acum urmează comuna Studina.

Administrația comunei Studina a solicitat ANL construirea de 40 de unități locative în localitate, dorind să le ofere astfel tinerilor posibilitatea de a avea o casă, chiar la bloc. Directorul general al Agenției Naționale a Locuinței, corăbianul Gabriel Stanciu, a anunțat azi demararea procedurilor pentru construirea a 20 de apartamente în comuna olteană.

,,Săptămâna aceasta am demarat procedurile de atribuire pentru contractele de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivelor de investiție ANL din județul Olt (comuna Studina – 20 de apartamente) și județul Suceava (municipiul Vatra Dornei- 20 de apartamente). Proiectele se vor derula în cadrul programului guvernamental de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii.,, a anunțat Stanciu.

Comuna Studina nu este singura din județul Olt în care administrația locală  s-a gândit la această posibilitate de a pune la dispoziția tinerilor  locuințe, solicitând Agenției Naționale a Locuinței construirea de blocuri. Prima localitate rurală care a demarat încă de anul trecut construirea unui bloc este Vișina, în derulare fiind și proiectul de la Iancu Jianu.

Zeci de locuințe sociale vor fi construite de ANL la Iancu Jianu | Realitatea Oltului

Potrivit listei ANL aprobate în 2017, în satele Oltului vor fi 364 de locuințe la bloc, în comunele: Vișina, Studina, Nicolae Titulescu, Coteana, Brastavățu, Cungrea, Dobrosloveni, Găvănești, Grojdibodu, Obârșia, Perieți, Pleșoiu, Priseaca, Stoenești, Valea Mare și Vulpeni. Acestora li se alătură Iancu Jianu, acceptul ANL fiind dat anul trecut.