FOTO/ Profesorul slătinean Marius Perianu, felicitat de ministrul Educației. Cîmpeanu a întâmpinat la avion lotul României de matematică

2408

Cu profesorul Marius Perianu de la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina printre coordonatori, elevii români au înregistrat cea mai bună performanță românească în matematică în secolul XXI, clasându-se  pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa  la  Olimpiada Internațională de Matematică. Ieri, lotul românesc a fost întâmpinat la aeroport de către ministrul Educației.

România a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint și cu un total de 194 de puncte s-a clasat pe locul 5, cea mai bună clasare din ultimii 23 de ani la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM). Printre profesorii coordonatori ai lotului național se numără și Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina.

La cea de-a 63-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Oslo, Norvegia, în perioada 6-16 iulie,  au participat 589 elevi din 104 țări, iar România a înregistrat cea mai bună clasare din 1997, fiind depășită doar de China, Coreea, SUA și Vietnam și clasându-se prima în Europa.

România, primul loc în Europa și locul cinci în lume la Olimpiada Internațională de Matematică. Printre profesorii coordonatori, un slătinean | Realitatea Oltului

Ieri, ministrul Educației a întâmpinat la aeroport lotul românesc.

,,Am avut bucuria să întâmpinăm lotul României, participant la a 63-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată în format cu prezență fizică, la Oslo, Norvegia. Acești copii minunați au reușit cea mai bună performanță românească în matematică, în secolul XXI, obținând două medalii de aur și patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa!

Felicitări medaliaților cu aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București!

Felicitări medaliaților cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București!

Felicitări părinților care au încurajat și susținut aceste adevărate talente și profesorilor care au format acești copii și i-au îndrumat pe drumul performanței!

Felicitări coordonatorilor conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) și Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator).

Este o bucurie să văd că, pentru cinci dintre acești elevi, rezultatele obținute în luna mai la a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022) au fost confirmate și îmbunătățite. Acești copii deosebiți sunt o probă a faptului că munca, perseverența și talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare!,, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu.

Performanța matematicienilor vine după o alta la fel de remarcabilă pentru care lotul românesc a fost coordonat tot de către profesorul slătinean Marius Perianu.

Scor ISTORIC al lotului României la Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori de la Sarajevo, condus de profesorul slătinean Perianu | Realitatea Oltului

România s-a clasat pe primul loc națiuni cu cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori (2022), desfășurată în perioada 28 iunie – 3 iulie, la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) . Lotul național a obținut patru medalii de aur și două de argint.