Zeci de inițiative ale deputatului Marius Iancu au devenit legi

74

Marius Iancu, deputatul social-democrat de Olt, este la al doilea mandate în Parlament. Activitatea desfășurată de el în Legislativ este una dintre cele mai bune dacă se ia în calcul numărul inițiativelor legislative și luările de cuvânt. Mai important este că, aproape jumătate din inițiativele sale legislative au devenit legi.

Deputatul social-democrat Marius Iancu a avut,  pe parcursul celor șase ani în Parlament, 73 de inițiative legislative. Aproape jumătate dintre acestea au devint legi, aproximativ 20% au fost response, iar restul se află în diverse stadii. Ultima inițiativă transformată în lege vizează completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii şi prevede reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Inițiativele demnitarului oltean vizează o paletă largă de domenii, de la cel economic, social, la cel financiar sau agricol.

Deputatul Marius Iancu se numără printre parlamentarii români care susțin reintroducerea impozitării progresive, măsură pe care o consider a fi una de echitate sociaăl, în special pentru perioada economică pe care o traversează în acest moment societatea românească și nu numai. El susține că acest sistem ar trebui aplicat în raport de anumite praguri de venit cear trebui stabilite de Executiv.

Sistemul impozitării progresive reprezintă punctul fierbinte al discuțiilor din Coaliție. Pentru a schimba decizia liberalilor care vor menținerea cotei unice, Iancu solicită colegilor liberali să se uite ce fac țările europene mult mai puternice economic decât România.