Noile legi ale Educației, puse mâine în dezbatere publică

104

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit azi despre noile legi ale Educației. Proiectele celor două legi- pentru învățământul preuniversitar și cel superior vor fi făcute publice pe data de 13 iulie și vor fi în consultare publică 35 de zile.

Ministrul Sorin Cîmpeanu prezintă azi proiectele legilor Educației, ce vor fi puse în consultare de mâine.

,,Parlamentul European a validat în luna noiembrie această reformă, repet, elaborarea și adoptarea pachetul legislativ pentru implementarea proiectului România Educată. Astăzi, 12 iulie, la un an de la prezentarea raportului final a proiectului România educată, Ministerul Educației a transpus în texte de lege toate principiile din Proiectul Romania Educată. Avem două proiecte unul pentru învățământul universitar și unul pentru învățământul preuniversitar. Acestea au fost elaborate prin consultarea tuturor direcțiilor de specialitate.

Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine 13 iulie vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați.

Ne bazăm foarte mult pe perioada de consultare publică. Proiectele legilor vor fi disponibile de îndată ce ele vor fi prezentate în guvern. După cele 35 de zile de consultare publică, vom avea o scurtă perioadă de câteva zile pentru integrarea observațiilor care vor rezulta din perioada de consultare.,, a anunțat ministrul.

Începând cu data de 1 septembrie, după ce proiectele vor fi adoptate de Guvern în formă îmbunătățită ele vor fi transmise în Parlament.