Câți bani au de dat șoferii olteni numai într-o săptămână pe amenzi. Peste 100 au rămas și fără permise

73

 În perioada 4 – 10 iulie 2022, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor rutiere. De vigilența oamenilor legii nu scăpat nici șoferi, căruțași, pietoni sau bicicliști, amenzile aplicate fiind numeroase.

Nu mai puțin de 1.530 de sancţiuni contravenţionale au aplicat oamenii legii pe parcursul săptămânii trecute în urma acțiunilor pe linia traficului rutier organizate pe drumurile din județ, în valoare totală de peste 300.000 de lei. ,,Dintre acestea, 1.452 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 1.165 fiind aplicate pentru abaterile săvârșite de conducătorii auto, 27 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 203 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 57 pentru abaterile săvârșite de căruțași.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Nu puțini sunt aceia care au rămas și fără permise de conducere ori certificate de înmatriculare.
,,Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 104 permise de conducere, dintre care 41 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 21 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 42 pentru alte abateri.  De asemenea, au mai fost reținute 84 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.,, mai transmite reprezentantul IPJ Olt.
Cu dosare penale s-au ales 19 șoferi,  dintre care nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cinci pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, trei pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și două alte infracțiuni.