645 cetățeni din Ucraina s-au angajat în România

39

Câteva sute de refugiați ucraineni și-au găsit de lucru pe teritoriul României, majoritatea fiind femei. Angajatorii români au declarat vacante pentru cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze circa 2.200 de locuri de muncă vacante.

Până la data de 12.07.2022, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 645 cetățeni din Ucraina, dintre care: 498 femei și 147 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidenţele ANOFM sunt angajați în: Chișinău (484), Bălți (21), Ungheni (18), Cahul (14), etc.
Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, medic, educator, cusător, vânzător-consultant, bucătar, montator subasamblare, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.
139 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2196 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane. 367 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.