Slătineanca Andreea Jifcu, campioană europeană cu lotul U15 feminin al României la Belgrad

85

Echipele României de tenis de masă au sărbătorit ieri primul loc european și medalia de argint la Belgrad. Printre campionii europeni se numără și slătineanca Andreea Jifcu, componentă a lotului național feminin de junioare și sportivă legitimată la CSS Slatina.

Două medalii de aur și una de argint au obținut la probele pe echipe (6-10 iulie) echipele României în cadrul Campionatului European de Juniori de la Belgrad, Serbia. Din lotul feminin U15 face parte și slătineanca Andreea Jifcu.

,,Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan, Andreea Jifcu și antrenorii Anamaria Sebe și Bogdan Albescu au strigat de bucurie după finala cu Polonia, scor 3-2, într-o sărbătoare începută lângă masa de joc!

Suntem mândri de voi! Pentru constanța, pofta de performanță și dorința de a progresa de la meci la meci, pe măsură ce nivelul a crescut la Campionatul European de juniori.(…)

Slovenia, Ungaria și Slovacia, în grupă, și Spania, Ucraina și Germania, pe tabloul principal, sunt naționalele pe care România le-a dominat și de care a trecut la Belgrad. ,, a transmis FRTM.

Rezultatele înregistrate pe echipe:

  • U19 echipe masculin, aur (Darius Movileanu, Iulian Chirița, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoș Bujor, antrenor Mădălin Ionașcu)
  • U15 echipe feminin, aur (Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan, Andreea Jifcu, antrenori Anamaria Sebe, Bogdan Albescu)
  • U19 echipe feminin, argint (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari, Andrea Teglas, antrenor Elena Sebe)

La ultima ediție, echipa feminină U19 și Bianca Mei-Roșu, la dublu feminin U15, au cucerit titlul european. După succesul din echipe, România se așteaptă la performanțe remarcabile și la individual, probele debutând azi și se vor derula până pe 15 iulie.

Toate informațiile, rezultatele și programul campionatului pot fi accesate  pe site-ul FRTM–> https://bit.ly/3NPqAI2

Meciurile pot fi urmărite pe ETTU. TV.