FOTO/ Razie de proporții în zona Corabia

757

În noaptea de 9/10 iulie 2022, în intervalul orar 22.00-04.00, în orașul Corabia și localitățile limitrofe, oamenii legii au organizat o acțiune cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

45 de polițiști au fost angrenați în razia de azi-noapte din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Alături de polițiști s-au aflat și trei inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate 235 de persoane, fiind verificate și controlate 6 societăți comerciale, dar și 125 de autovehicule.
,,Au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.640 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 39 au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 10.440 de lei, 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 700 de lei.  De asemenea, au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 31.500 de lei, fiind confiscată și suma de 1.338 de lei.
Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut un permis de conducere și 7 certificate de înmatriculare.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din comuna Rusănești, s-a constatat faptul că aceasta nu avea fiscalizată suma de 791 de lei. Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 28/1999, fiind dispusă și confiscarea sumei de bani nefiscalizată.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, atenționează oamenii legii.