Adrian Chesnoiu continuă să rămână lângă fermierii români și să-i sprijine, așa cum a promis

691

Deputatul Adrian Chesnoiu rămâne lângă fermieri, așa cum a promis la plecarea din funcția de ministru al Agriculturii. Pentru că acum timpul îi permite, el are numeroase întâlniri cu aceștia și, prin intermediul pagini sale de socializare, îi informează cu privire la ultimele decizii ale ministerului pe care l-a condus.

Adrian Chesnoiu a postat pe pagina sa de socializare o informare extrem de utilă pentru fermieri. Potrivit acestuia, MADR a lansat aplicația pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare. Fostul ministru al Agriculturii le mulțumește colegilor din minister dar și din AFIR pentru că au dus la bun sfârșit un demers de eficientizare a relației dintre administrație și fermieri.

,,Felicitări și mulțumiri colegilor din AFIR și MADR pentru implementarea acestei idei la care am lucrat în ultimele luni.
 Am promovat digitalizarea ca modalitate de eficientizare a relației administrației cu fermierii și iată că, ușor -ușor, câștigăm bătălia cu mitul hârtiei în administrația publică centrală”,  scris Adrian Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit precizărilor demnitarului, care își ține promisiunea făcută la părăsirea fotoliului de ministru de a rămâne alături de fermieri,

de acum, online, chiar și de pe telefon, operatorii vor depune cererile de eliberare a certificatelor fitosanitare pentru export online, fără a mai fi nevoie să fie întocmite în format tipărit și transmise fizic.
Pot face acest lucru prin intermediul aplicației accesibilă la adresa https://fitocertanfdf.madr.ro/.
Documentul este obligatoriu pentru operatorii economici care derulează activități de export cu plante, produse vegetale și alte obiecte, care trebuie să solicite Autorității Naționale Fitosanitare eliberarea certificatelor fitosanitare pentru export. Documentul garantează că mărfurile exportate îndeplinesc exigențele fitosanitare impuse de țara importatoare.
Orice postare făcută pe pagina d socializare de către fostul ministru al Agriculturii este însoțită de sute de urări de bine și mulțumire din partea fermierilor din întreaga țară. La fel stau lucrurile și în privința știrilor care fac referire la activitatea demnitarului oltean în fruntea Ministerului Agriculturii. Cu toții își exprimă speranța ca suspiciunile la adresa lui Adrian Chesnoiu să fie spulberate cât mai curând iar acesta să revină la conducerea Ministerului Agriculturii pentru a pune în aplicare proiectele demarate în urma consultărilor pe care le-au avut.