114 posturi de consilieri scoase la concurs de Direcția Națională de Probațiune. Și în Olt sunt posturi vacante

713
imagine cu caracter ilustrativ

Direcția Națională de Probațiune a scos la concurs 114 posturi vacante de consilier de probațiune din cadrul serviciilor de probațiune din mai multe județe. În Olt, posturile sunt vacante începând cu data de 1 decembrie.

Este nevoie de de numeroși consilieri de probațiune în țară, aceștia având rolul de a se ocupa de planuri de intervenţie pentru reabilitarea comportamentală a infractorilor şi reducerea riscului de recidivă. Cele mai multe posturi vacante sunt în județele Bacău, Călărași, Constanța, Mureș și Teleorman, în timp ce la Serviciul de Probaţiune Olt sunt 3 posturi vacante (începând cu 1 decembrie 2022).

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de consilier de probațiune cuprinde următoarele etape: selecția dosarelor; testarea cunoștințelor teoretice, prin susținerea unei probe scrise sub forma unui test grilă; testarea abilităților, atitudinilor și a motivației, prin susținerea unui interviu; testarea medicală și psihologică; repartizarea pe posturi. Media generală de promovare a concursului este de cel puțin 7.

Candidații trebuie să fie licenţiați în asistenţă socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept. Nu este cerută vechime anterioară în muncă sau în specialitatea diplomei de licență. Dosarele de înscriere la concurs vor fi transmise prin poștă sau serviciu de curierat pe adresa Direcției Naționale de Probațiune, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București, cod poștal: 050741, până la data de 15 iulie.

Concursul se va desfășura în municipiul București, începând cu data de 18 iulie. Proba scrisă se va derula într-o singură zi din intervalul 21 august – 4 septembrie 2022, într-o locație care va fi anunțată ulterior, alături de data exactă a derulării acestei probe.

Taxa de înscriere la concurs este de 400 lei și se restituie candidaților care au fost respinși în urma verificării dosarelor de înscriere, precum și candidaților retrași anterior afișării rezultatelor finale ale etapei de selecție a dosarelor. Taxa pentru examinarea medicală este de 462,5 lei.