SURPRIZE, surprize la IȘJ Olt. O treime dintre angajați au fost eliberați din funcții

2280

O treime dintre inspectori școlarii au fost schimbați. Ei au fost înlocuiți de alte persoane, unele aflate pentru prima dată în funcție, altele revenind după o perioadă mai scurtă sau mai lungă la catedră.

Opt noi inspectori școlari și-au preluat de ieri funcțiile după ce au fost numiți pe posturile rămase vacante ca urmare a încetării delegării unor dascăli în interesul învățământului. Mirela Elena Bîra este noul inspector pentru Educaţie permanentă şi dezvoltarea resursei umane. Ea a preluat postul rămas liber în urma plecării Rodicăi Badea. Mariana Matei revine în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Olt ca inspector pentru activități extrașcolare în locul Sofiei Duță, în timp ce Marian Ovidiu Bădănoiu a fost numit inspector Învățământ special în locul Claudiei Nițulescu.

Din Inspectoratul Școlar Județean Olt a plecat și Florica Grecu. Pe postul deținut de ea a fost numită Ștefania Mihuți. Aurelian Preduț revine și el în cadrul Inspectoratului Școlar Județean ca inspector pentru Matematică-Informatică.

Din cadrul instituției a plecat și Cristina Popescu, pe portul de inspector pentru Învățământul Profesional și Tehnic fiind numită Ștefania Aliman.

O altă revenire în Inspectoratul Școlar este cea a Iuliei Vlad. Ea a preluat postul de inspector pentru Monitorizarea programelor privind accesul la educaţie, deținut de Nineta Cozma, iar pe postul de inspector pentru Dezvoltare Resurse Umane ocupat până de curând de Rodica Diaconu a fost numit Ion Dogaru.

Actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Olt a  fost numită în luna martie. Mai întâi a plecat Cristina Chintescu și a venit în locul ei Victor Iacobescu, fost inspector general, pe postul căruia a fost numit Adrian Bărbulete, iar o săptămână mai târziu pe locul Marianei Gheorghe de general adjunct a fost numită Iustina Marica.