FOTO/ Razie de proporții în zona Caracal: peste 60 de forțe de ordine au legitimat cca 900 de persoane și controlat 100 de firme și peste 400 de autovehicule

454

Aseară și azi-noapte, în intervalul orar 20.00-02.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, în municipiul Caracal, dar și în comunele ce aparțin secțiilor de poliție rurală arondate Poliției Municipiului Caracal, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. La razia de proporții au participat peste 60 de forțe de ordine.

Zeci de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanți R.A.R. Olt au desfășurat o razie de proporții în zona Caracal în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului.
,,Acțiunea a fost organizată de către Poliția Municipiului Caracal, urmărindu-se prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea tuturor participanților la trafic care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat și legitimat aproximativ 900 de persoane, fiind verificate și controlate aproximativ 100 de societăți comerciale, dar și peste 400 de autovehicule.,, anunță Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 92 pentru nerespectarea legislației rutiere, 12 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, au mai fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale agenților economici pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 12 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.
IPJ Olt atenționează că astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.