Cei Mai Cunoscuţi Sportivi Români

19

România are mulţi sportivi cu care se poate mândri dar câţiva au ajuns simboluri ale ţării in străinătate. Cei de mai jos sunt cunoscuţi si respectaţi la nivel mondial, poate mai mult decât în ţară. Nu putem ştii cine va fi următorul star al României in sport şi va fi prezent in oferte pentru cod promo Betano, dar putem ştii numele sportivilor de mai jos.

Nadia Comăneci – Oneşti, Bacău

Nadia Comăneci a fost şi rămâne un important ambasador al sportului românesc. Este recunoscută international ca prima gimnastă din lume ce a primit nota 10 într-o competitive, eveniment ce s-a întâmplat in 1976 la olimpiada de la Montreal. Din acest motiv, când ne uităm la liste cu cele mai bune gimnaste sau chiar sportive ale secolului XX, Nadia apare pe listă. De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv roman cu un discurs ţinut în faţa Naţiunilor Unite.

Gheorghe Hagi – Săcele, Constanţa

Nu putem vorbi despre epoca de aur a fotbalului românesc fără a menţiona numele Hagi. Astăzi, Georghe Hagi este antrenor şi om de afaceri. În trecut, a reuşit o performanţă in fotbal care nu a fost depăşită. La nivelul echipei naţionale, încă este cel mai bun marcator, iar la nivel de club, se poate mândri cu jocuri pentru Real Madrid, Steaua, Sportul Studenţesc, Galatasaray şi Barcelona.

Gheorghe Hagi este cunoscut ca regale fotbalului românesc şi este sportivul cel mai recunoscut de către străini din toată lumea.

Gică Popescu – Calafat, Dolj

Gică Popescu a avut o cariera cu totul memorabilă in fotabalul national şi international. A jucat pentru cluburi ca Universitatea Craiova, Tottenham Hotspur, Steaua, Galatasaray şi FC Barcelona. A fost chiar căpitan al echipei FC Barcelona şi a devenit castigator al Cupei Cupelor cu echipa. Astăzi, Gică Popescu este un prolific om de afaceri, cu proiecte numeroase în domeniul imobiliar, închirieri spaţii si hotelier. Averea lui este estimate ca fiind de 40 milioane de Euro. În acelaşi timp, Gică este înca implicat in sport, fiind impresar, sponsor principal si preşedinte de onoare al echipei FC Chindia Târgovişte.

Helmuth Duckadam – Semlac, Arad

Eroul de la Sevilla, când a reusit sa apere patru penalty-uri consecutive, Helmuth Duckadam a câştigat Cupa Campionilor şi performanţa lui din acel meci este marcată in Cartea Recordurilor.

Ce este cu adevărat interesant şi remarcabil când vine vorba de Helmuth Duckadam este ca după ce s-a retras din sport, a ales să se întoarcă la Semlac pentru a lucra ca poliţist de frontier. Abia in 2008 l-am văzut reîntorcându-se in sport ca preşedinte al FC Steaua Bucureşti.

Ion Ţiriac – Braşov

În momentul de faţă, nu putem spune precis dacă Ion Ţiriac este mai cunoscut ca om de afaceri sau ca jucător de tenis. Are distincţia de a fi primul român miliardar, dar a reuşit şi să câştige foarte multe titlrui in tenis, cu apogeul fiind victoria din 1967 de la Roland Garros.

Pe lângă cariera din sport, în Braşov există Arena Ion Ţiriac, un complex sportiv modern de nivel mondial. Când vine vorba de afaceri, putem spune ca Allianz Ţiriac a investit enorma sumă de 150 de milioane într-un centru comercial, clădiri rezidenţiale, un hotel, şi un proiect de birouri.