România nu are nici jumătate din necesarul de gaz pentru la iarnă

32

România are numai jumătate din necesarul de gaz pentru iarna anului 2023. Premierul Nicolae Ciucă promite că se calcă pedala

Deși în prezent cantitatea de gaz stocată este cu 200 de milioane de metri cubi mai mare decât cea de anul trecut,  premierul Nicolae Ciucă a anunțat azi că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate, dar că procentul va ajunge la 80% până la 1 noiembrie.
 „Este minimum necesar pentru a avea asigurată cantitatea de gaz necesară pentru a trece prin iarnă. Sigur, se fac demersuri, sunt în discuții elementele de contract cu Azerbaidjan, se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat și de asemenea discutăm, pentru că nu depindem doar de partea de origine, discutăm și de zonele de tranzit și trebuie să facem în așa fel încât să primim acceptul de la țările de tranzit, respectiv Turcia, Bulgaria și Grecia. Știți foarte bine că am depins și de interconectorul dintre Grecia și Bulgaria , am înțeles că este finalizat și putem să discutăm mai facil despre această posibilitate de aducere a gazului în țară”, a spus Ciucă.