Numere verzi de înmatriculare de ieri în România pentru o anumită categorie de vehicule

298

Începând de ieri, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Interne.

,,Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. (foto) De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!,, a transmis MAI pe pagina de socializare.
De ieri, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând tot de ieri.
,,Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.,, anunță autoritățile.