Cum alegi platforma de tranzacționare pentru criptomonede?

53

Evoluția tehnologiei, a Internetului și a platformelor online a adus o serie de avantaje pentru comercianții din domeniu. Cumpărarea și vânzarea criptomonedelor se poate realiza aproape instant, din orice colț al lumii. Fie că vorbim despre confortul casei tale sau de pe o plajă exotică, poți să fii tot timpul conectat la piața crypto, atâta timp cât ai acces la internet. Spre deosebire de vremurile când ordinele se făceau manual, acum discutăm despre tehnologizare. Dacă ești deja în domeniu cunoști aspectele esențiale ale pieței crypto și vom reveni la tine imediat, dar dacă ești începător trebuie să începem cu definiția criptomonedelor.

O criptomonedă este precum un ban, o monedă, o modalitate de schimb pentru obținerea unor bunuri, puteți să o spuneți oricum, dar care, spre deosebire de banii pe care noi îi știm, acestea nu este controlată de nimeni, este descentralizată, deci poţi să faci exact ce vrei tu cu această monedă virtuală.

Acum că ați aflat ce este o criptomonedă, haide să vedem împreună cum o putem materializa. O platforma de tranzacționare bună trebuie sa ofere o serie de avantaje clienților săi. Analiza pieței, acces la informații din piață, cuvinte și termeni noi, strategii și sfaturi de cumpărare, atât pentru începători, cât și pentru experimentați.

Care sunt principalele caracteristici de care trebuie să ții cont în alegerea ta?

1. Simplitate

Complexitatea unei platforme nu este întotdeauna un avantaj. Aceasta trebuie să fie intuitivă și simplu de folosit. Fiind un domeniu nou, platforma trebuie să se conformeze și cerințelor noilor intrați în domeniu, să se simtă confortabili. Un sistem dificil îți poate scădea interesul și pierderea oportunității de a intra într-un domeniu revoluționar. Domeniu crypto trebuie, mai ales acum, la un deceniu trebuie să ne mișcăm într-un ritm natural, în care timpul nu este pierdut deloc.

2. Diversitate

Am menționat simplitatea, dar asta nu înseamnă că platforma trebuie să aibă doar funcțiile de cumpărare și vânzare. Platforma trebuie să ofere tool-urile necesare pentru a putea avansa în acest domeniu. Unul dintre parametrii importanți când alegi platforma cu care vrei să lucrezi este disponibilitatea ordinelor de tipul : Buy, Sell, Limit, Take Profit, Stop Loss etc.

3. Rapiditate

Dacă vorbim despre simplitate și diversitatea, următorul criteriu natural este rapiditatea. Procesarea tranzacțiilor trebuie făcută într-un ritm grăbit, pentru că fiecare secundă pierdută poate determina pierderi ale profitului tău. Dinamica este foarte important pentru că, dacă ești trader, deciziile pe care le iei sunt în timp real de cele mai multe ori. Contrarul poate duce la pierderea oportunităților.

4. Instrumente

Dacă ești începător, poate nu înțelegi exact necesitatea lor, dar cu timpul instrumentele pe care le oferă platforma sunt extrem de folositoare. Pentru a te bucura de succes în acest domeniu este necesar să înveți să citești un grafic, pentru a înțelege evoluția pieței, să primești alerte cu analiza pieței, newsletter, care să prezinte ultimele cele mai importante evenimentele din crypto pentru a înțelege direcția în care se îndreaptă piața, blog cu informații utile pentru tine.

5. Stabilitate

Durata de viață a unei companii este un criteriu foarte important. Aceasta oferă încredere, experiență și expertiză. Domeniu crypto nu este unul lipsit de scammeri, de aceea este mai sigur să alegi nume cu greutate, cu o istorie în spate. Pentru a face un exercițiu de imaginație, gândește-te că ești la raionul de lapte și vezi o marcă deja consacrată și una nouă, despre care nu știi absolut nimic. Mereu vei lua alegerea a ceea ce știi deja.

Banii tăi rămân banii tăi. Tu decizi în ce îi investești și unde. Platforma pe care o alegeți nu trebuie să te forțeze în a lua decizii fără raționament, în a te constrânge a investi într-un asset specific, ci să-ți prezinte posibilitățile, personale sau ipotetice.

Alege întotdeauna platforma care ți se potrivește, pe care o simți potrivită pentru tine, care se pliază cu totul nevoilor tale și cerințelor tale sau a statutului în piața crypto. De asemenea, nu uita niciodată regula de aur: NU INVESTI NICIODATĂ BANII PE CARE NU EȘTI DISPUS SĂ-I PIERZI!