A curs cu amenzi și permise reținute pe drumurile Oltului. Vitezomanii și șoferii băuți dețin supremația

209

În perioada 23 – 27 iunie 2022, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare, atât în rândul conducătorilor auto, cât și în rândul conducătorilor de biciclete și trotinete electrice. Iar numărul celor care s-au ales cu amenzi este de ordinul sutelor.

Polițiștii olteni au aplicat în ultimele 5 zile pe drumurile din județ nu mai puțin de 577 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 150.000 de lei, dintre care 152 au fost aplicate conducătorilor de biciclete. Zeci de șoferi au rămas pietoni.
,,Pentru abaterile constatate, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 17 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 10 pentru alte abateri.  Au mai fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu dosare penale s-au ales 10 conducători auto, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și trei alte infracțiuni.