Statistica Olt: Până acum, 62,6% din populația estimată a județului a fost recenzată. Rugăm populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele!

111

Cei 418 recenzori care derulează activitatea de recenzare față în față la nivelul județului Olt în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor au reușit de la începutul lunii să recenzeze 30,3% din persoanele care nu s-au autorecenzat. Stadiul recensământului în județ în total este de 62,6%.

Direcția Regională de Statistică Olt a prezentat azi stadiul desfășurării Recensământului Populației și Locuințelor la data de 21 iunie la nivelul județului.  Dacă în perioada de autorecenzare (14 martie – 27 mai 2022), s-au înregistrat în total 207.510 de chestionare, dintre care 174.859 de chestionare valide la nivel de persoană, ceea ce reprezintă 46,3% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021, din restul populației estimate o treime a fost recenzată de la începutul lunii, după ce recenzorii au bătut din poartă în poartă pentru înregistrarea datelor.

,,În luna iunie 2022 a debutat etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele persoanelor care nu s-au autorecenzat. Sunt vizitate și gospodăriile populației care nu au completat corect chestionarele la autorecenzare. Se colectează date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (la 1 decembrie 2021 locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Astfel, la sfârșitul zilei de 21 iunie 2022, erau recenzate prin interviuri față-în-față un număr de 61.434 persoane, respectiv 30,3% din persoanele rămase de recenzat pentru această etapă. În total, 62,6% din populația țintă estimată a județului Olt este recenzată prin una din cele două modalități de recenzare: autorecenzare sau prin interviuri față-în-față. ,, anunță DRS Olt.

În activitatea de teren sunt implicați un număr de 418 recenzori. Etapa de recenzare pe teren se va finaliza în data de 17 iulie.

,,Rugăm populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare pentru politicile publice naționale și locale, în domeniul economic și social.,, este apelul autorităților.