Eugen DOGA, cel mai mare compozitor român în viață, vine la Caracal împreună cu Flautul Fermecat

57

După Pianul Călător și Vioara lui George Enescu, și Flautul Fermecat ajunge în municipiul Caracal sâmbătă. Intrarea va fi liberă, iar evenimentul muzical se va bucura de prezența celui mai mare compozitor român în viață.

Turneul naţional FLAUTUL FERMECAT – Joc în oglinzi, cu Ion Bogdan Ştefănescu, ajunge pe 25 iunie la Teatrul Național Caracal, începând cu ora 19:00. Evenimentul va avea loc cu participarea extraordinară a lui Eugen DOGA, cel mai mare compozitor român în viață, supranumit “Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”. Valsul său inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” este recunoscut de UNESCO și catalogat drept a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

https://www.youtube.com/watch?v=od5M5g42SSs

Cea de-a a XI-a ediție a turneului Flautul Fermecat a început pe 30 mai în București și se va încheia pe 26 iunie la Calafat, lirica marilor poeți pusă pe muzică ajungând la publicul meloman și din Deva, Brașov și Caracal. Turneul aduce sub titlul Joc în oglinzi un nou spectacol de muzică şi poezie cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi discipolii săi, Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida.

,,Vom fi martori ai liricii marilor poeţi români, de la Mihai Eminescu, Arghezi şi Blaga, la poeţii contemporani, totul fixat pe un suport muzical cu lucrări originale de Ioan Dobrinescu şi Ion Bogdan Ştefănescu şi, mai ales, cu piese care ilustrează parcursul istoric al muzicii româneşti, de la Anton Pann şi Ioan Coioni până în zilele noastre, incluzând şi câteva piese celebre ale perioadei interbelice, în aranjamentele pline de farmec ale lui Ioan Dobrinescu. INTRAREA ESTE LIBERĂ. ,, anunță Centrul Cultural Radu Șerban Caracal.