Concursul pentru directori de școli, etapa a treia, organizat după BAC

137

Pentru că în urma celor două etape de organizare a concursului pentru desemnarea conducerilor unităților de învățământ multe posturi au rămas vacante, ministrul Educației anunță organizarea unei noi etape luna aceasta, imediat după Bacalaureat. Înscrierile încep pe 28 iunie. În Olt, au rămas vacante posturi de director și director adjunct la 24 de unități de învățământ, la care se vor adăuga posturile de pe care directorii numiți cu concurs au demisionat între timp ori au fost demiși.

Urmează o a treia etapă pentru ocuparea celor 20% dintre posturile de directori de școli care au rămas libere la nivel național după cele două etape desfășurate până acum. Înscrierile la o nouă etapă a concursului de directori vor începe luna aceasta, pe 28 iunie, potrivit anunțului făcut în Parlament de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, imediat după finalizarea examenului de Bacalaureat. „În data de 27 iunie, de azi într-o săptămână, va demara a treia rundă. Iar pe 28 iunie vor putea deja să își depună dosarele de candidatură colegii profesori care vor să devină directori”, a declarat ministrul.

În primele două etape, la nivel național au fost ocupate 6.969 de posturi de director adjunct și directori, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs. Cele rămase neocupate sunt 1.723 de posturi.

La nivelul județului Olt, 144 de directori și-au început mandatele de conducere a unităților de învățământ din Olt din semestrul II al anului școlar 2021- 2022, după ce au promovat concursul organizat în octombrie-noiembrie 2021. La cea de-a doua etapă au fost scoase la concurs 58 de posturi ( 45 de directori și 12 directori adjuncți), 24 de unități de învățământ rămânând și de această dată fără conducere.

Au rămas neocupate 18 posturi de director plin și 6 de director adjunct la 20 de școli gimnaziale și liceele tehnologice Crâmpoia, Iancu Jianu, Drăgănești-Olt și Nicolae Bălcescu Balș. LISTAFunctii-D-si-DA-vacante

Pe aceeași temă:

Conduceri interimare pentru zeci de unități de învățământ din județ | Realitatea Oltului

La posturile rămase vacante se vor adăuga, cel mai probabil, și cele vacantate între timp. DETALII:

Directori de școli demiși după prima probă a Evaluării Naționale | Realitatea Oltului

Și

Concursul de directori de școli sau… unde dai și unde crapă | Realitatea Oltului