Sistemul de irigații Sadova Corabia reabilitat. Pune la dispoziția fermierilor din Dolj și Olt o suprafață irigabilă de 71.773 ha

382

Lucrări de reabilitare avizate pentru un obiectiv de investiții major din sectorul irigațiilor care vine în sprijinul fermierilor olteni anunță Ministerul Agriculturii. Valoarea investiției pentru amenajarea de irigații Sadova Corabia se ridică la 290.000.000 lei.

Unul dintre obiectivele din sectorul irigațiilor aprobate la finele săptămânii trecute   se referă la „Reabilitarea stațiilor de pompare de bază, a stației de repompare, a canalelor de aducțiune și de distribuție din amenajarea de irigații Sadova Corabia”.

Potrivit Ministerului Agriculturii, amenajarea de irigații Sadova Corabia pune la dispoziția fermierilor din județele Dolj și Olt o suprafață irigabilă de 71.773 ha, fiind utilizată metoda de udare prin aspersiune. Valoarea estimată a investiției este de 290.000.000 lei.

„Am reluat procesul de accelerare a investițiilor în sistemele de irigații, atât de necesare agriculturii românești și mă bucur că am reușit anul acesta să punem în funcțiune 4 noi investiții care deservesc o suprafață totală irigabilă de peste 50.000 de hectare. Din păcate, s-a bătut pasul pe loc în ultimii doi ani, dar deja am recuperat mult din timpul pierdut și până la finalul anului vor fi recepționate lucrările pentru alte 20 de proiecte de investiții. Majorarea la 1.5 miliarde de euro a bugetului alocat investițiilor în infrastructura de irigații și includerea prin lege la finanțare a sistemelor de irigații la nivelul fermei, adoptate recent de Parlament, alocarea prin noul PNS a 500 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigații, sistemelor locale, micro-sistemelor locale de irigații la nivelul fermei constituie garanția creșterii suprafeței irigabile a României”, a declarat ministrul Adrian Ionut Chesnoiu.