Primăria Slatina extinde sistemul de iluminat public în zona industrială din municipiu cu aparate LED

95

Pentru că în prezent starea sistemului de iluminat public stradal în zona industrială- străzile Milcov și Drăgănești lipsește, Primăria municipiului Slatina a prevăzut în Programul anual de investiții publice pe anul 2022 și obiectivul „Extinderea Sistemului de Iluminat Public în zona industrială din municipiul Slatina”. Este vizată o distanță totală de 3km pentru montarea de stâlpi și corpuri de iluminat moderne, rețea subterană.

Având în vedere datele potrivit cărora asigurarea unui iluminat corespunzător poate conduce la o reducere cu 30% a numărului total de accidente pe timp de noapte pe drumurile urbane, cu 45% pe cele rurale și cu 30% pe autostrăzi și, totodată, iluminatul corespunzător al trotuarelor reduce substanțial numărul agresiunii fizice, conducând la creșterea populației pe timpul nopții, Primăria Slatina are ca obiectiv și extinderea iluminatului public în zona industrială. Obiectivul preconizat a fi atins este obținerea unui sistem de iluminat în care costurile de întreținere să fie semnificativ reduse, iar prin alegerea surselor de iluminat cu LED se realizează și obiectivele Directivelor Europene.

Pe strada Milcov se vor monta aparate de iluminat noi cu LED cu un grad de protecție ridicat la apă și praf IP66, care va asigura o întreținere facilă și cu costuri mici, aparatele de iluminat având și o rezistentă la impact IK10. Se vor monta 37 stâlpi metalici zincați și 37 AIL 70W cu LED, eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, dimabile, având gradul de protecție Ip66 si IK10. Rețeaua subterană va avea 1500.

Pe strada Drăgănești se vor monta 32 de aparate de iluminat  asemănătoare, pe aceeași distanță.