Haos pe aeroporturile din Europa: zboruri anulate în plin sezon al vacanțelor. Probleme și în România

81
Imagine cu caracter ilustrativ

Bagaje dispărute, zboruri anulate şi lipsa personalului ruinează concediile a mii de oameni din toată lumea.  Şi pe aeroportul Henri Coandă sezonul vacanțelor a venit cu aglomerație.

Călătoriile aeriene din acest an se confruntă cu probleme în Europa după ce companiile aeriene şi aeroporturile au concediat personal în timpul pandemiei şi acum se luptă să recruteze înlocuitori. Afectată este și țara noastră, oamenii ajungând sa doarmă pe jos prin aeroport pentru că li se anulează zborurile.

Din 30 aprilie 2021, de când s-au ridicat majoritatea restricțiilor impuse de pandemie, BlueAir a anulat peste 11.200 de zboruri fără să ofere compensare celor 180.000 de călători care-și cumpăraseră bilete. Pentru a fi siguri că nu pierd banii, călătorii sunt sfătuiți să își facă asigurare de călătorie. De asemenea, turiștii ar trebui să ceară despăgubiri în cazul în care zborul este anulat cu mai puțin de 7 zile până la decolare. Pe lângă valoarea biletului, aceștia pot primi și o sumă cuprinsă între 250 și 600 de euro.