Cod Galben de caniculă, dar și vijelii, ploi torențiale și grindină. Rafalele de vânt vor atinge și 80km/h

562

ANM a lansat o nouă atenționare meteorologică de vreme rea. Deși vremea este acum călduroasă, cu temperaturi caniculare, se va schimba după-amiază pentru mare parte a țării. Și județul Olt este vizat de Cod Galben.

Intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată anunță meteorologii, care au emis Cod Galben pentru azi, 21 iunie, între orele 11.00- 21.00.
,,În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.,, anunță ANM.
Deși se anunță vânt și ploi, meteorologii avertizează că atmosfera va fi înăbușitoare. ,,Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei.,, mai anunță ANM.