Regele Belgiei, vizită în România. A fost primit de Klaus Iohannis la Baza Mihai Kogălniceanu

42

Regele Belgiei a sosit astăzi la baza Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Este prima vizită în estul Europei a unui suveran, de când a început războiul în Ucraina.

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe Majestatea Sa Philippe la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Vizită de astăzi vine în contextul în care soldați belgieni activează în țară noastră.

Și președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită în România, săptămâna aceasta.

„Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei. Vizita Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor, se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România”, a precizat Administraţia Prezidenţială.