Senatorul Siminica Mirea: Simplificarea procedurilor pentru adopții- o necesitate!

89

Senatorul de Olt Siminica Mirea dă o veste bună familiilor care doresc să primească un nou membru și să dea astfel șansa unui copil de a crește într-o familie normală și de a avea părinți: vor scăpa de piedicile birocratice, procedura de adopție fiind simplificată.

Potrivit ultimelor date oficiale, dintre cei peste 47.000 de copii din sistemul de protecție specială aproape 6.000 pot fi incluși în procesul de adopție. Cei care-și doresc un copil trebuie să știe că procesul de adopție a fost mult simplificat.

,,După o lungă perioadă de timp în care mii de copii s-au aflat în situația pierderii șansei de a avea o familie, ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse vine în sprijinul acestora și simplifică procedura de adopție. O măsură care servește pe deplin interesul major al copiilor care vor fi adoptați mai ușor și, totodată, vor ieși dintr-un sistem care-i condamnă la o viață la marginea societății.

De altfel, decizia are beneficii și asupra familiilor care doresc să adopte un copil, scăpând astfel de piedicile birocratice impuse de actuala legislație.

Având drept normalizarea sistemului de adopție, pentru prima data dupa 1990 se va realiza o centralizare informatică națională, cu privire la situația copiilor aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile. De asemenea, vor fi introduse anumite prevederi legale specifice, menite să asigure accesul familiilor adoptive și al instituțiilor din domeniul protecției copilului și al adopției la acest sistem informatic.,, anunță senatorul de Olt Siminica Mirea.

Pe aceeași temă:

Alege să fii părinte din suflet!- mesaj de Ziua Adopției. Andrei, adoptat de o familie din Slatina, dat exemplu | Realitatea Oltului