Asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri au ieșit în stradă. La MITING participă și 200 de olteni

229

Peste 10.000 de angajați din sistemul de sănătate și asistență socială și-au anunțat participarea azi la mitingul organizat de Federația Sanitas în Capitală. Din Olt participă circa 200 de sindicaliști.

Asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri din toată țara au luat din nou drumul Bucureștiului pentru a protesta  azi, 15 iunie. Potrivit liderului Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, din județ participă la protest 200 de angajați în sistemul public de sănătate și în cel de asistență socială.

Sindicaliști Olt

Protestatarii s-au întâlnit între orele 10.00 – 11.00 în Piața George Enescu, pornind apoi în coloană până în Piața Victoriei. Între orele 12.00 – 13.00 va avea loc protestul în fața Guvernului.

Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:

  1. Aplicarea corectă și în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaților din Sănătate și din Asistență socială: creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
  2. Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din Sănătate;
  3. Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din Sănătate și Asistență socială;
  4. Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.