Atenționare de inundații pe Olt, Călmățui și Vedea. Cod Galben de averse torențiale, vijelii și grindină

299

În timp de ANM a emis Cod Galben de ploi torențiale pentru majoritatea județelor țării, printre care și Oltul, hidrologii au emis Cod galben de inundaţii pentru râuri din 37 de judeţe, din județul nostru fiind așteptate depășiri ale cotelor pe Olt, Vedea și Călmățui.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare COD GALBEN pentru azi, 12 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 22 de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
,,În intervalul menționat, local în sudul, centrul, estul și nord-estul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai redusă, vor fi luni (13 iunie) în sud, în centru și în zonele montane.,, atenționează ANM.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din 37 de judeţe, valabilă duminică, până la ora 24:00.

Potrivit INHGA, Codul galben se instituie pentru județul Olt  pe râul Olt – afluenţii mici aferenţi sectorului aval Ac. Ioneşti (judeţele: Vâlcea, Olt, Argeş şi Dolj) și atenţionează în legătură cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Văleni (judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman).