Ministrul Chesnoiu: Dragostea faţă de pământ trebuie însămânţată în inimile copiilor. Roșiile, laptele, brânza nu vin de pe Facebook

89

Prezent azi la aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), Ministrul Agriculturii a pledat pentru educarea tinerei generaţii în vederea „răsădirii” dragostei de pământ şi de activitatea agricolă.

„Dragostea faţă de pământ şi faţă de această nobilă activitate – agricultura – trebuie însămânţată în inimile copiilor noştri încă de mici. Cred că e foarte important să ne uităm şi către perioada de educaţie gimnazială a tinerelor generaţii. Poate că mulţi dintre copiii noştri consideră că roşiile excepţionale pe care România le are, ardeii, castraveţii, laptele, brânza, vin pe Facebook, printr-un telefonaş. Lucrul acesta ştim cu toţii că nu este posibil şi trebuie să le răsădim dragostea faţă de pământ şi de activitatea agricolă şi asta o putem face, evident, doar prin educaţie”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a precizat că a luat decizia ca, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, să îndrepte atenţia către şcoala gimnazială pentru a-i motiva pe tineri să urmeze studiul din liceele agricole și astfel să avem tot mai mulţi specialişti care să pună umărul la dezvoltarea şi construcţia unei agriculturi moderne şi performante.

,, Felicit tinerii care au ales să urmeze o carieră în agricultură sau industria procesatoare, convins fiind că vorbim de domenii extrem de ofertante pentru a te dezvolta profesional.

Agricultura astăzi este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România, în mod special datorită acestui pământ roditor cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, dar care nu va atinge maximul de potențial fără cunoaștere!

Educația agricolă trebuie să înceapă încă din școala gimnazială, să se dezvolte în liceele cu profil agricol și să se definitiveze în cadrul programelor de studii universitare și de cercetare! Astfel, prin toate aceste trei etape de educație agricolă, fermierii români își vor consolida cunoștințele dobândite în practică și vor maximiza valorificarea potențialului agriculturii noastre!,, a mai spus Chesnoiu.