Porți deschise în Olt pentru PAȘAPORT PENTRU VACANȚĂ. Minorii pot face pașaport fără programare

166

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Olt își deschide porțile și îi așteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului PAȘAPORT PENTRU VACANȚĂ.

Pe 1 Iunie, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Olt va prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori și va elibera pașapoarte minorilor fără programare. ,,Aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă. Înregistrarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare se va desfășura la ghișeul nr. 2 al serviciului, în intervalul orar 8.30 – 16.30, pe bază de bonuri de ordine distribuite.,, anunță Prefectura Olt, în subordinea căreia funcționează Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte.

Persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori sunt îndemnați să consulte pagina de internet https://ot.prefectura.mai.gov.ro/,  pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului. Pașaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare.