FOTO/ Polițiștii olteni au urcat în mijloacele de transport în comun. Vezi cu ce scop

139

29Oltenii care au circulat vineri cu mijloacele de transport în comun au avut surpriza ca pe scaunul din dreapta ori în stații lângă ei să se așeze oameni ai legii. Scopul acțiunii derulate de către polițiști a fost unul cu caracter informativ privind prevenirea furturilor și măsurilor de siguranță în gospodării.

Evenimentul „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”, derulat de către Inspectoratul de Poliție Județean Olt, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a continuat vineri în județ cu  o serie de activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și pentru siguranța rutieră.

,,Pe parcursul acestei zile, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii rutieri, din cadrul I.P.J. Olt, au desfășurat activități informativ preventive în mijloacele de transport în comun, unde au împărțit pliante și broșuri cu caracter informativ preventiv, fiind purtate discuții cu cetățenii despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu  accent pe măsurile de siguranţă a gospodăriilor, dar și despre legislația rutieră. Totodată, în mijloacele de transport public local ale operatorului autorizat să funcționeze în municipiului Slatina, au rulat mesaje video cu caracter preventiv-educativ. ,, transmite Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sfaturi și recomandări preventive pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului:

– La plecarea din locuinţă, aveţi grijă să asiguraţi uşa de acces în imobil;

– Nu lăsaţi mesaje pe rețelele de socializare prin al căror conţinut să confirmaţi lipsa dumneavoastră de la domiciliu;

– Dacă intenționați să încheiați o tranzacție cu o persoană necunoscută prin  telefon sau e-mail, verificaţi autencitatea ofertei și a interlocuitorului.

– Evitați să purtați la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile;

– Ţineţi pe cât posibil genta/bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;

– Nu aşezaţi niciodată portmoneul la vedere;

– Nu lăsaţi în interiorul autoturismului obiecte care atrag atenţia hoţilor.