Prefectul de Olt, comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu și primarul orașului Scornicești au ieșit la strâns gunoaie

386

Campania Națională „Curățăm România!” sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” se derulează până la data de 31 mai, iar până acum circa 30 de administrații locale din județul Olt au organizat acțiuni de ecologizare în urma cărora au fost strânse tone de deșeuri aruncate necontrolat pe spațiul public. Pentru a da localității un aspect curat, dar și un mediu sănătos în care cetățenii să trăiască, și administrația orașului Scornicești s-a alăturat campaniei. Alături de primar au strând gunoaie prefectul de Olt și comisarul general adjunct al GNM.

Angajați ai primăriei, profesori, elevi și directorii școlilor s-au mobilizat exemplar la Scornicești ieri pentru a reda urbei aspectul curat. Primarul Daniel Tudor i-a avut alături în acțiunea de ecologizare, pentru a da un exemplu de implicare și responsabilitate civică, persoane importante  care nu s-au dat în lături să-și pună mănușile și să adune gunoaiele aruncate necontrolat de cetățeni iresponsabili.

,,M-am alăturat astăzi, cu drag, campaniei naţionale de igienizare „Curățăm România „, pe care am desfăşurat-o la Scorniceşti.  Alături de mine au fost prefectul judeţului Olt, domnul Florin Homorean, comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, domnul Alexandru Cacoveanu şi, nu în ultimul rând, colegii mei din primărie, alături de copiii, cadrele didactice și directorii școlilor din localitatea noastră. Un oraş curat înseamnă o Românie curată. Suntem o comunitate importantă şi aportul nostru de astăzi este considerabil. Mulţumesc tuturor celor implicaţi şi vă invit să ţinem Scorniceştiul curat!,, a transmis edilul Daniel Tudor.

Campania Națională „Curățăm România!” implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene (Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar) precum și a voluntarilor și ONG-urilor în cadrul activităților de ecologizare a zonelor insalubre identificate la nivelul localităților.

Până acum, în județ au desfășurat acțiuni de ecologizare primăriile: Caracal, Drăgănești-Olt, Scornicești, Băbiciu, Bălteni, Bîrza, Brastavățu, Cârlogani, Cezieni, Cilieni, Corbu, Dobrosloveni, Fărcașele, Gârcov, Ianca, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Movileni, Mărunței, Orlea, Perieți, Poboru, Pârșcoveni, Scărișoara, Șopârlița, Ștefan cel Mare, Tia Mare și Urzica