Două școli din județul Olt vor fi renovate anul acesta de Asociația BookLand

512

Dacă anul trecut Școala Gimnazială Topana a fost aleasă din județul Olt pentru a fi inclusă în proiectul de renovare al Asociației BookLand România, anul acesta elevii din Osica de Sus și Făgețelu vor beneficia în curând de condiții moderne pentru studiu. Deja o parte din materialele necesare lucrărilor de renovare au ajuns în cele două școli pentru ca meșterii să poată începe să lucreze.

Asociația BookLand reprezintă un demers educațional de amploare: renovează și dotează școli în mediul rural, inspiră tinerii prin intermediul interviurilor cu persoane excepționale care și-au îndeplinit visele și organizează tabere. Printre cele 27 de unități de învățământ din țară calificate în acest an în programul de renovare se numără și două școli gimnaziale din județul Olt. Deja materialele au ajuns, urmează transformarea în unități cu condiții moderne de studiu.

,,Școala din Osica de Sus, construită în 1900, are nevoie de lucrări serioase de renovare: înlocuire acoperiș, montarea sistemelor pluviale, amenajarea curții prin montarea pavelelor, repararea și zugrăvirea pereților exteriori și interiori, etc. La școala din Făgețelu, deși clădită la 74 de ani diferență, situația nu este cu mult diferită. Ca urmare, meșterii vor repara și zugrăvi pereții exteriori și interiori, vor scoate pardoseala învechită și vor monta parchet, vor moderniza băile, etc. Peste 200 de copii din cele două localități din Olt, dar și din alte sate învecinate, vor primi în câteva luni respectul care li se cuvine și șansa la educație în condiții civilizate. Multe generații de acum încolo vor avea parte de condiții sigure și moderne, ceea ce va aduce beneficii celor două comunități locale.,, declară Mădălina Mocanu, Director Marketing & Comunicare.

Următoarea campanie de calificare a școlilor ce vor fi renovate anul viitor va fi lansată de Asociația BookLand în septembrie. Intenția echipei BookLand este să construiască până în 2023 prima școală etalon pentru România, urmând în acest sens modelul finlandez (adaptat local) și va asigura inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală. O școală 100% modernă (cu cantină, facilități sportive, cinema, sală spectacole, laboratoare, spații relaxare etc) va fi pusă gratuit la dispoziția copiilor din zona rurală aleasă. Toți cei care le împărtășesc viziunea, se pot alătura demersului BookLand redirecționând 20% din impozitul pe profit/venit, donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Șoricelul BookLand.