FOTO/ DN 65 este blocat pe sectorul Balș – Bistrița. Un autotren s-a răsturnat la Saru, șoferul sârb a ajuns la Urgențe

521

UPDATE: După ora 11.00, traficul a fost reluat în condiții normale.

ȘTIREA INIȚIALĂ: DN65 este blocat spre Balș în zona Saru, în această dimineață, din cauza unui tir care s-a răsturnat. Traficul a fost deviat pe Drumul Expres și se intervine pentru îndepărtarea carburantului scurs și la dirijarea circulației.

DRDP Craiova atenționează șoferii care circulă între Slatina și Balș că traficul este blocat în zona Saru, Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Piatra-Olt. 
,,DN 65 este blocat pe sectorul Balș – Bistrița (între sensurile giratorii ) circulația este dirijată pe DEx 12. Măsura a fost luată pentru operațiunile de ridicare a unui autotren răsturnat în zona dealului Saru. La fața locului sunt prezenți angajații SDN Slatina, de la momentul producerii evenimentului, aceștia au intervenit cu material absorbant, pentru îndepărtarea carburantului scurs și la dirijarea circulației în zona evenimentului. Acțiunea este în dinamică,, anunță DRDP Craiova.
În aceste momente, traficul pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, în zona Pădurea Sarului, fiind deviat pe Drumul Expres 12, pe intrările/ieșirile de la kilometrul 30, respectiv 39, pentru repunerea pe roți a ansamblului de vehicule.
,,Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, cetățean sârb, în vârstă de 65 de ani, care, din cauze ce urmează a fi stabilite, s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe direcția Balș-Slatina.  În urma impactului, bărbatul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.,, anunță Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
,,În momentul anunțării evenimentului, la locul evenimentului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, cetățean sârb, a fost transportat de echipajul SMURD, la UPU Slatina, cu dureri cervicale,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.