21 de elevi de la Minulescu au ajuns la URGENȚE cu vărsături și diaree. S-a declanșat o anchetă

872

21 de elevi de la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina au ajuns aseară și azi-noapte la UPU Slatina, cu simptome specifice toxiinfecției alimentare ori enterocolitei. Internați au rămas 11 copii pe Secția Infecțioase a Spitalului Județean și 3 la Pediatrie.

S-a declanșat o anchetă epidemiologică la Colegiul Ion Minulescu Slatina, echipa DSP Olt prelevând probe de alimente, la fața locului fiind și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt, după ce aseară și în cursul nopții 21 de elevi de la after school și de liceu au ajuns la Spitalul Județean de Urgențe Slatina cu diaree și vărsături.

Din primele date, ar putea fi vorba de o toxiinfecție alimentară, însă nu este exclus să fie vorba și de un virus, de enterocolită, medicii urmând să stabilească acest lucru. Se merge mai mult pe varianta de enterocolită, mare parte dintre elevii internați în spital fiind cazați la internat. Conducerea liceului și profesorii au declarat că primele cazuri de disconfort au fost înregistrate de săptămâna trecută, chiar și la profesori și elevi care nu mănâncă la internat, iar mulți dintre cei care au luat masa la internat nu sunt afectați.

Au rămas internați, potrivit conducerii SJU Slatina, 14 copii, dintre care 11 pe Secția Infecțioase și 3 la Pediatrie. Evoluția stării lor este una bună, iar în această dimineață nu sa mai prezentat niciun elev la spital cu aceleași simptome.