Vineri, ultima zi de autorecenzare. Aproape 196.000 de chestionare au fost completate în Olt

139

Prima etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, cea de autorecenzare, se apropie de final, urmând apoi etapa în care recenzorii vor bătea la porțile celor care nu au declarat online datele cerute de autorități. Până acum, la nivelul județului Olt au fost completate 196.000 de chestionare.

Mai sunt doar câteva zile în care oltenii care nu s-au autorecenzat o mai pot face. Direcția Regională de Statistică Olt anunță că în data de 27 mai se încheie  perioada de autorecenzare – prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru  Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021).

,,Salariații care se autorecenzează în perioada 14 martie – 27 mai 2022 primesc o zi  liberă, indiferent dacă se recenzează singuri sau cu ajutorul unui recenzor din cadrul  spațiilor special amenajate ce către primării. Persoanele care nu se autorecenzează până în data de 27 mai 2022 vor primi vizita  unui recenzor la domiciliu în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față  în față, etapă care se finalizează în data 17 iulie 2022. Rugăm cetățenii să ofere  recenzorilor de teren informațiile solicitate în mod corect și complet. Conform O.U.G. nr.19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din  România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, refuzul furnizării  informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie  contravenții și se sancționează cu amendă,, atenționează DRS Olt.

În primele 71 de zile de recensământ, respectiv în perioada 14 martie – 23 mai, la  nivelul județului Olt cu fost completate un număr de 195.744 chestionare. În topul  autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află Municipiul Slatina (40.719  chestionare), urmat de Municipiul Caracal (15.359 chestionare) și Orașul Balș (11.158 chestionare), iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale  autoînregistrării sunt în localitățile: Vădastra, Sâmburești, Vișina Nouă, Grădinile, Optași Măgura și Piatra-Olt.