Tânără din Slatina, muncitoare sezonieră în Spania, ucisă de soț în Cordoba. A înjunghiat-o și a aruncat-o din mașină pe stradă

2881

O muncitoare româncă sezonieră, în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă în Córdoba, Spania, de partenerul ei, tot român, în vârstă de 30 de ani, care a încercat să fugă, dar a fost prins de Garda Civilă. Femeia este din Slatina, iar soțul din Corabia.

O nouă crimă de violență de gen în care victimă este o conațională, dar și agresorul tot român, a avut loc în Spania. Femeia, de doar 26 de ani, din Slatina, a fost  ucisă în Córdoba, un oraș în Andaluzia, Spania.  Potrivit stiridiaspora.ro, un apel a alertat luni Garda Civilă că o femeie a fost rănită pe drumurile publice din orașul Cordoba Montemayor, iar agenții care s-au prezentat la fața locului, pe șoseaua Fuente Nueva, șau constatat că femeia prezenta răni compatibile cu un cuțit.
Autoritățile spaniole au stabilit că vinovat este partenerul de viață al slătinencei, un bărbat din Corabia,  în vârstă de 30 de ani. El ar fi înjunghiat-o și apoi ar fi aruncat-o afară din vehiculul în care mergeau. Cei doi se aflau în Spania la cules de usturoi.
Tânăra a fost transferată în stare critică la Spitalul Reina Sofia din Córdoba, unde a murit.
Criminalul a încercat să fugă cu mașina, dar a fost prins după trei ore, în San Clemente. 
Femeia nu este singura victimă, un alt tânăr de 15 ani, verișorul bărbatului, a fost rănit și se află internat la Spitalul Montilla.