Piața volantă din fața CJ Olt, organizată în perioada mai- noiembrie. Se va extinde și gama produselor comercializate

486

La îndemnul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ca tot mai multe administrații să organizeze piețe volante destinate special producătorilor autohtoni, luând drept exemplu piața organizată în fiecare zi de sâmbătă toamna trecută în fața Consiliului Județean Olt, administrația județeană a luat decizia ca perioada pieței de la Slatina să fie extinsă, dar și gama produselor comercializate. Piața se va deschide pentru prima dată în acest an sâmbătă, 28 mai.

Consiliul Județean Olt a dat anul trecut startul promovării produselor fermierilor locali prin organizarea în fiecare zi de sâmbătă a unei piețe în fața administrației județene. Anul acesta, după ce ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a preluat modelul oltenesc și l-a implementat la nivel național, peste 200 de administrații din țară implicându-se în organizarea de astfel de piețe în care consumatorii să găsească doar produse din fermele locale, CJ Olt modifică regulamentul pieței volante ”Piața Producătorilor Olteni,,.

Dacă anul trecut în piața din municipiul Slatina au fost comercializate produse agricole cultivate în județul Olt, respectiv fructe și legume, iar piața s-a organizat doar pe timpul toamnei, în lunile septembrie-octombrie, în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni, între orele 8:00 și 16:00, anul acesta se extinde și perioada de organizare și destinația.

Astfel, luând în calcul că  organizarea și funcționarea pieței volante a generat un interes deosebit în rândul producătorilor agricoli, precum și printre cetățenii din județ, și că există numeroși producători agricoli de fructe, legume și flori care doresc să participe la piața volantă și care produc și comercializează aceste produse de primăvara până toamna târziu, ”Piața Producătorilor Olteni,, se va desfășura de acum înainte în perioada mai- noiembrie a fiecărui an, iar în cadrul ei se vor comercializa și flori. Tot ce mai lipsește pentru punerea în practică a modificărilor este girul aleșilor județenei, ce va fi solicitat mâine, în ședința CJ Olt.